Lacrimi şi durere cumplită după accidentul în care un autobuz plin cu elevi maghiari s-a răsturnat pe o autostradă din Italia. 16 morţi şi peste 20 de răniţi este bilanţul tragediei

DISTRIBUIȚI

Lacrimi şi durere cumplită pentru cei implicaţi în accidentul de ieri în care un autobuz plin cu elevi maghiari s-a răsturnat pe o autostradă din Italia, după care a luat foc. 16 morţi şi peste 20 de răniţi este bilanţul tragediei. Rudele copiilor decedaţi sunt în stare de şoc. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Accidentul s-a produs pe autostrada A4, în apropiere de oraşul italian Verona. Elevii maghiari, însoţiţi de profesori şi de doi şoferi se întorceau acasă în Ungaria, după o vacanţă  de o săptămână la schi petrecută în Franţa. Se pare că din motive deocamdată neclare vehiculul a lovit un obstacol de pe şosea, s-a răsturnat şi a luat foc. 116 elevi au murit carbonizaţi. Printre ei şi cei doi copii ai unuia dintre profesorii de sport care însoţeau grupul. Alte 12 persoane au fost rănite grav şi 13 au suferit leziuni minore.

Din declaraţiile martorilor, se pare că în momentul în acre autocarul a lovit bariera de pe autostradă a intrat în balans, după care s-a răsturnat şi imediat a fost cuprins de flăcări. Cei mai mulţi dintre pasageri erau desculţi, îmbrăcaţi subţire şi se pare că dormeau în momentul tragediei

Cei mai mulţi dintre răniţi au fost transportaţi la spitalul din Verona, însă pentru 16 copii nu s-a mai putut face nimic. Au murit carbonizaţi. Un profesor de sport, însoţitor al grupului se afla împreună cu soţia şi cu cei doi copii pe care i-au văzut practic murind. Drama este cumplită şi pentru restul familiilor care şi-au pierdut copiii în accident. Autorităţile de la Budapesta au decretat o zi de doliu naţional în memoria victimelor. Autorităţile italiene şi cele maghiare derulează deja o anchetă acre trebuie să stabilească exact circumstanţele tragediei.