La nici o săptămână de la atacul teribil din clubul Reina în care 39 de oameni au murit, încă un atentat a produs panică în oraşul Izmir. O maşină capcană a fost detonată în apropierea Palatului de Justiţie

DISTRIBUIȚI

La nici o săptămână de la atacul teribil din clubul Reina în care 39 de oameni au murit, încă un atentat a produs panică în oraşul Izmir. O maşină capcană a fost detonată în apropierea Palatului de Justiţie. Doi dintre atacatori au fost ucişi de forţele de ordine. Atentatul s-a soldat cu 2 morţi – un civil şi un poliţist- şi 10 răniţi.

Maşina capcană a explodat în parcarea destinată judecătorilor şi procurorilor. Momentul cumplitei deflagraţii a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Zeci de poliţişti, dar şi ambulanţe au sosit la faţa locului.

În confruntare doi dintre cei trei atacatori au fost lichidaţi. Se pare că al treilea a reuşit să fugă. Din păcate, un civil, dar şi un poliţist şi-au pierdut viaţa în schimbul de focuri. Forţele de ordine au identificat în curtea palatului de justiţie o a doua maşină capcană care a fost detonată controlat de genişti. Deocamdată nu este clar cine s-ar afla în spatele atentatului din Izmir, însă în oraş au avut loc o serie de arestări în ultimele zile. Conform agenţiei turce de presă Anadolu, cîţiva indivizi de etnie uigură, proveniţi din China, au fost reţinuţi pentru posibile legături cu bărbatul care a deschis focul în timpul petrecerii de revelion din clubul Reina. Acesta nu a fost prins nici acum, la 5 zile de la sângerosul atac. Nu este exclus ca simpatizanţi ai Statului Islamic să fie în spatele atentatului de azi din Izmir. Pe de altă parte, conform guvernatorului regiunii, în spatele atacului s-ar afla foarte probabil membri ai partidului muncitorilor din Kurdistan. Cei trei atacatori aveau asupra lor puşti Kalaşnikov.