La malul mării s-a oprit viscolul şi de-abia de acum încolo drumarii pot să cureţe zăpada, aşa încât să se poată redeschide traficul. Mai multe freze împrumutate s-au alăturat deja celor care lucrează deja de două zile

DISTRIBUIȚI

La malul mării s-a oprit viscolul şi de-abia de acum încolo drumarii pot să cureţe zăpada, aşa încât să se poată redeschide traficul. Este, însă, atâta zăpadă încât autorităţile locale au cerut ajutor din alţe judeţe. Mai multe freze împrumutate s-au alăturat deja celor care, de 48 de ore, muncesc în continuu, iar altele urmează să vină. Deocamdată, trenul rămâne singurul mijloc de trasport care face legătura cu Bucureştiul, dar încă sunt foarte multe curse anulate. 

La prânz, coada la Ghişeul de Informaţii din gara Constanţa era mai mare decât cea de la casele de bilete. Toţi călătorii încerau să afle la ce oră pleacă urmatorul tren şi mai ales dacă are cale liberă până la Bucureşti.

Ca să nu degere de tot, angajaţii din gara Constanţa le-au oferit ceaiuri calde tuturor călătorilor.

În acest timp, în judeţ, drumarii au săpat în nămeţi cărări pe care salvatorii să poată să ajungă în localităţile izolate.

Pompierii constănţeni vor primi în sprijin patru autofreze de la ISU Argeş, Botoşani, Iaşi şi Olt, precum şi patru şenilate de la ISU Giurgiu, Harghita, Mureş şi Prahova. Utilajele vor intra pe la Cernvodă şi de acolo vor acţiona spre Hârşova, Constanţa – Băneasa şi Negru Vodă – Mangalia. Drumul spre Vama Veche este în acest moment deschis, dar punctul de trecere al frontierei este închis pentru că bulgarii nu permit accesul în ţara lor.