La Galaţi, studenţii din Republica Moldova au petrecut Revelionul într-o cameră de cămin, cu bunătăţi gătite chiar de fete, după reţetele tradiţionale de peste Prut: plăcinte moldoveneşti, pârjoale dar şi salată de crabi

DISTRIBUIȚI

Şi în celălalt colţ de ţară a fost petrecere mare aseară. La Galaţi, studenţii din Republica Moldova au petrecut într-o cameră de cămin, cu bunătăţi gătite chiar de fete, după reţetele tradiţionale de peste Prut: plăcinte moldoveneşti, pârjoale dar şi salată de crabi. Hora au încins-o printre paturile suprapuse, dar nici măcar asta nu i-a împiedicat să se distreze excelent până în zori.

Deşi sunt în sesiune, studenţilor basarabeni nu le-a mai păsat de stressul examenelor şi-au vrut musai să se distreze, pentru că doar o dată pe an este revelionul. E drept că în cazul lor este de două ori, prima dată cu cel al românilor şi a doua oară cu cel al credincioşilor pe rit vechi, dar chiar şi aşa, o petrecere nu strică niciodată.

Aşa că în timp ce băieţii au asigurat fondul muzical al petrecerii, fetele au pregătit tot ce au ştiut ele că se mănâncă tradiţional, în noaptea de revelion.
Şi uite aşa oalele de ciorbă s-au umplut cu salate, dar cui i-a mai păsat de modul de prezentare când toată lumea ştia că ceea ce este înăuntru este delicios? Oricum, printre degustări, hore şi urări petrecăreţii şi-au amintit şi de … sesiune.

În anii trecuţi, la Galaţi, revelionul pe stil vechi era organizat pentru studenţi în cantină. De doi ani, însă, după tragedia de la Colectiv, pompierii au interzis să se mai ţină petreceri acolo, aşa că tinerii s-au mulţimit cu … o cameră din cămin. Bine, şi holul!