La final de mandat, preşedintele Barack Obama i-a acordat vicepreşedintelui Joe Biden, cea mai înaltă distincţie civilă a Stateleor Unite- Medalia Libertăţii. Biden a acceptat onoarea cu ochii în lacrimi

DISTRIBUIȚI

Au fost momente emoţionante la Casa Albă după ce, aflat la final de mandat, preşedintele Barack Obama i-a acordat vicepreşedintelui Joe Biden, cea mai înaltă distincţie civilă a Stateleor Unite- Medalia Libertăţii. Vădit surprins, Biden a acceptat onoarea cu ochii în lacrimi…

Doar o săptămână a mai rămas până când preşedintele Barack Obama va părăsi Casa Albă, unde se va muta noul şef se stat ales, Donald Trump. Aşa că a fost momentul perfect pentru o ceremonie în care Obama să-i răsplătească pe cei care i-au fost alături la conducerea ţării. Vicepreşedintele Joe Biden a fost mâna dreaptă şi omul de încredere pe care s-a putut baza necondiţionat, lucruri recunoscute prin acordarea celei mai înalte distincţii civile a Statelor Unite ale Americii, medalia libertăţii. O asemenea onoare l-a impresionat până la lacrimi pe Joe Biden. 

Anunţul primirii înaltei distincţii , dar şi faptul că preşedintele l-a numit „fratele său”, l-au impresionat profund pe vicepreşedintele american. 

După 8 ani petrecuţi la cârma Statelor Unite ale Americii, Barack Obama şi prima doamnă, Michelle, vor părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie . Locul lor va fi luat de preşedintele ales, republicanul Donald Trump şi prima doamnă, Melanie.