La cantina de ajutor social din Iaşi, zeci de bucătărese pregătesc de zor peste 20.000 de sarmale. Cu ajutorul voluntarilor, dar şi al sponsorilor, în total, 60.000 de sarmale le vor fi servite sâmbătă pelerinilor

DISTRIBUIȚI

Şi în cantina de ajutor social din Iaşi este forfotă mare. De o săptămână, peste 30 de bucătătese robotesc zi şi noapte. Sute de kilograme de varză, carne, orez, ceapă şi morcovi urmează să ajungă în oalele în care vor fi preparate cele mai delicioase sarmale. Totul le va fi servit sâmbătă credincioşilor care vor ajunge la Iaşi. Este deja a treia azi de pelerinaj la Catedrala Mitropolitană, iar până acum peste 30.000 de oameni s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

La cantina de ajutor social, zeci de bucătărese pregătesc de zor peste 20.000 de sarmale. Cu ajutorul voluntarilor, dar şi al sponsorilor, în total, 60.000 de sarmale le vor fi servite sâmbătă pelerinilor.

Unul din secretele preparării delicioaselor sarmale a fost dezvăluit anul acesta. Pentru un gust deosebit, varza trebuie să fie fiartă în borş de putină, făcut chiar de bucătărese.

Sâmbătă, în ziua hramuui, imediat după terminarea slujbei religioase, pelerinii se vor înfrupta din delicioasele preparate.

Peste 150.000 de pelerini sunt aşteptaţi zilele acestea la Iaşi. Oamenii s-au aşezat deja la cozile interminabile din jurul Catedralei şi, încărcaţi cu speranţă şi emoţie, aşteaptă cu nerăbdare să treacă pe lângă racla cu sfintele moaşte.