La Braşov, gerul a croit un peisaj de basm în Munţii Piatra Mare! Cascadele din canionul 7 Scări au îngheţat şi s-au transformat în ţurţuri uriaşi, ameninţători

DISTRIBUIȚI

La Braşov, gerul a croit un peisaj de basm în Munţii Piatra Mare! Cascadele din canionul 7 Scări au îngheţat şi s-au transformat în ţurţuri uriaşi, ameninţători, dar fantastic de frumoşi! Aşa se întâmplă în fiecare iarnă în care gerul muşcă hămesit din natură. Diferenţa de la un an la altul este dată doar de culoarea pe care o capătă gheaţa. Colegii mei de la Braşov TV au stat de vorbă cu un specialist şi au aflat explicaţia acestui fenomen straniu. O aflaţi în reportajul următor!

Săpat în calcarele jurasice din vestul Munţilor Piatra Mare, la aproape 10 kilometri de Braşov, canionul Şapte Scări are o lungime de 160 de metri… Numele vine de la cele şapate scări pe care se formează adevărate cascade atunci când pârâul creşte în debit… Dar acum, când temperaturile sunt demult negative, totul a îngheţat şi s-a transformat într-un palat de cleştar.

Priveliştea este spectaculoasă. Pereţii de stâncă au îngheţat într-un mod care l-ar face invidios şi pe cel mai talentat sculptor, iar apa care cădea pe ei s-a transformat în turţuri de peste 10 metri. Dar nu toată gheaţa este albă.

Atenţie, însă. Dacă vreţi să ajungeţi să admiraţi aceste frumuseţi trebuie să vă echipaţi corespunzător pentru un traseu de munte greu, de iarnă.

Până pe 26 ianuarie, canionul este închis publicului, iar după această dată şi până la sfârşitul iernii va fi deschis numai în weekenduri, între orele 10:00-17:00.