La Boldu, în Buzău, casele sunt pur şi simplu îngropate sub zăpadă, iar localnicii se tem că nu cumva să mai ningă, pentru că sigur nu vor mai scăpa cu viaţă

DISTRIBUIȚI

Furtuna de zăpadă a trecut, dar a lăsat în urmă cazemate înfricoşătoare! La Boldu, în Buzău, casele sunt pur şi simplu îngropate sub zăpadă, iar localnicii se tem că nu cumva să mai ningă, pentru că sigur nu vor mai scăpa cu viaţă.

Situată pe Drumul Naţional 22, la 15 kilometri de Râmnicu Sărat, localitatea Boldu pare desprinsă din cărţile ilustrate. N-ai crede că aşa ceva chiar există în realitate… Dar drumarii, care muncesc de mai bine de 48 de ore să elibereze drumurile de nămeţi ştiu sigur că totul este cât se poate de real.

Vântul încă şuieră nemilos pe la streşinile acoperite de zăpadă, dar oamenii locului nu se tem şi muncesc în continuu, ca să scape de sub troiene. Această bătrână a prins 73 de ierni, dar parcă niciuna nu a fost ca cea de acum.

Totuşi, troienele care le-au blocat porţile nu i-au descurajat pe săteni. ca să intre şi să iasă din gospodarie, unii sar peste gard.

Drumul naţional 22, care leagă Râmnicu Sărat de Brăila a fost închis mai bine de 48 de ore din cauza viscolului. Drumarii au muncit în continuu ca să facă acces spre localităţile izolate.