La Bacău, pe şantierul Big Build, s-a muncit din nou, de zor, încă de dimineaţă. Şi asta pentru ca 36 de familii să primească şansa la o viaţă mai bună prin intermediul celui mai mare proiect de construcţie şi voluntariat din Europa, Habitat for Humanity

DISTRIBUIȚI

La Bacău, pe şantierul Big Build, s-a muncit din nou, de zor, încă de dimineaţă. Şi asta pentru ca 36 de familii să primească şansa la o viaţă mai bună prin intermediul celui mai mare proiect de construcţie şi voluntariat din Europa, Habitat for Humanity. Aceste familii vor avea propriile case, pe care, până ieri, abia dacă puteau să şi le imagineze. Colega mea Oana Alexandru este în continuare la Bacău şi vine cu detalii despre cum a decurs ziua de astăzi. Bună seara, Oana, te ascultăm!

Denisa are şapte ani, iar fratele ei, Ştefan, unsprezece. Aceşti doi copii locuiesc alături de părinţii lor într-un garsonieră care are doar…..douăzeci şi unu de metri pătraţi. Atât cât are poate bucătăria multora dintre noi.

Din 2011 aceşti oameni trăiesc înghesuiţi ca într-o cutie. Atunci, tatăl copiilor a fost diagnosticat cu cancer. Şi fiindcă avea nevoie de bani pentru operaţie şi tratament, cu toţii s-au mutat într-o casă mică pentru a putea face faţă cheltuielilor de întreţinere.

Mai mult, cei mici nu au loc să-şi facă temele. Scriu şi citesc în pat căci loc de un birou…nu este.

Însă chinul la care sunt supuse aceste persoane de atâta timp este pe cale să dispară. În scurt timp, vor avea o casă nouă şi….mare. Copiii vor avea propriile camere. La fel şi părinţii. De asemenea, micuţii îşi vor putea invita prietenii acasă la ei, aşa cum şi-au dorit mereu. Şi toate acestea datorită organizaţiei Habitat for Humanity România.

În numai cinci zile, în Bacău, peste 450 de voluntari români şi străini din cadrul organizaţiei Habitat for Humanity România vor construi 36 de locuinţe pentru tot atâtea familii încercate de viaţă.