La aproape trei zile de la sângerosul atac terorist de la Istanbul, atentatorul este în continuare de negăsit. Poliţia turcă a dat publicităţii primele imagini cu chipul teroristului dat în urmărire

DISTRIBUIȚI

La aproape trei zile de la sângerosul atac terorist de la Istanbul, atentatorul este în continuare de negăsit. Poliţia turcă a dat publicităţii primele imagini cu chipul teroristului dat în urmărire. Autorităţile au arestat 12 persoane care ar avea legături cu atacatorul şi au precizat că au obţinut amprentele acestuia. Însă criminalul nu a fost încă identificat.

Acesta este chipul bărbatului care a ucis 39 de oameni în noaptea de Revelion, în clubul de lux Reina. Atacatorul a filmat singur aceste imagini, înainte de atentat, în populara Piaţă Taksim din Istanbul. Este prima înregistrare în care faţa teroristului apare foarte clar.

Bărbatul ar putea proveni din Uzbekistan sau Kârgâstan. El ar fi intrat în Turcia în luna noiembrie, cu soţia şi cu cei doi copii. Rudele suspectului se numără printre arestaţi. Poliţia crede că el ar face parte dintr-o celulă teroristă responsabilă şi pentru atacul din iunie de la aeroportul Ataturk din Istanbul.

69 de persoane au fost rănite de cele 180 de gloanţe trase de teroristul mascat. Printre ei, şi acest tânăr care s-a prefăcut că este mort ca să scape cu viaţă din infern.

Alţii au sărit în apă, căci localul se află pe malul Bosforului. Tuvana, o barmaniţă aflată în noaptea de Revelion în clubul groazei, spune că s-a ascuns în toaletă. Teroristul a folosit şi grenade în timpul atacului care a durat şapte minute.

Două treimi dintre victime sunt străini. Printre răniţi se numără şi un cetăţean din Republica Moldova. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul şi a transmis că acesta a fost comis de un soldat al său, în semn de răzbunare pentru intervenţia Turciei în Siria.