La 158 de ani de la Mica Unire, 10.000 de ieșeni au dansat hora unirii și au înfulecat pe nerăsuflate mii de plăcinte. Nu de alta, dar aproape că s-au călcat în picioare pentru a ajunge la gustoasele preparate

DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc 158 de ani de la Mica Unire, iar evenimentul a fost sărbătorit cu mult fast în mai multe oraşe din ţară. Încă de dimineaţă, mai mulţi biciclişti s-au grăbit să prindă un loc în Trenul Unirii, cu destinaţia Iaşi. Odată ajunşi la destinaţie, călătorii s-au prins în horă alături de alţi 10.000 de români. Şi, ca de fiecare dată, au înfulecat pe nerăsuflate mii de plăcinte. Nu de alta, dar aproape că s-au călcat în picioare pentru a ajunge la gustoasele preparate.

Trenul Unirii a plecat din Gara de Nord din Bucureşti la ora 6 fără 10 şi a ajuns în Iaşi puţin după miezul zilei. Zeci de biciclişti ieşeni au mers la gară pentru a-şi întâmpina prietenii din ţară.

Garnitura a fost uşor de recunoscut pentru că locomotiva a fost vopsită special pentru această ocazie, în culorile drapelului naţional.

Hora Unirii a fost însă cel mai aşteptat moment al festivităţilor de la Iaşi. Zeci de mii de oameni simpli s-au adunat în Piaţa Unirii, şi-au dat mâinile şi au dansat braţ la braţ cu înalţi demnitari din ministerul Apărării şi ministerul Culturii.

Tot astăzi au fost au fost depuse coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Imediat după dans a urmat masa. Peste 5000 de plăcinte au fost împărţite mulţimii adunate în centrul Iaşului. Se pare însă că delicioasele gustări n-au fost de ajuns pentru mulţimea nervoasă.

Oamenii s-au călcat practic în picioare pentru un pahar cu vin şi o plăcintă aburindă.