Kendama face furori în rândul copiilor români. Bila legată cu aţă de un suport din lemn cu două cupe îi fascinează până şi pe cei care abia au învăţat să meargă

DISTRIBUIȚI

Deşi mulţi dintre părinţi n-au auzit niciodată de el, un joc japonez face furori în rândul copiilor români. Noua pasiune se numeşte kendama şi, deşi pare simplu de jucat, în realitatea însă este nevoie de multă îndemânare. Bila legată cu aţă de un suport din lemn cu două cupe îi fascinează până şi pe cei care abia au învăţat să meargă. Cum arată jucăria, fără pic de electronică, vedeţi chiar acum.

O aţă, o bilă şi o bucată de lemn. Cât de greu poate fi? În realitate este vorba despre o adevărată strategie. Darian ne-a explicat cu răbdare toţi paşii.

Puştiul a primit în dar celebra jucărie în urmă cu doar câteva luni, însă i-a aflat toate secretele în timp record.

Acum,  aproape toţi elevi au cel puţin o variantă a jocului.

Pe lângă abilitatea celui care o manevrează, jucăria trebuie să fie de calitate. Aşa că, o kendama ajunge să coste chiar şi 2.000 de lei. Pentru începători însă există şi modele care pleacă de la 60 de lei.

În Japonia, jocul este popular de mai bine de 300 de ani, însă printre puştii români kendama a devenit cunoscută abia în urmă cu câteva luni.