Jocul virtual cunoscut sub numele de „Balena Albastră” a făcut prima victimă printre copiii din România. Un băieţel de 11 ani, din Dâmbovița s-a sinucis. Rudele, colegii şi cadrele didactice susţin că din cauza mesajelor de pe internet şi-a luat zilele

DISTRIBUIȚI

Jocul virtual cunoscut sub numele de „Balena Albastră” a făcut prima victimă printre copiii din România. Un băieţel de 11 ani, din Dâmbovița s-a sinucis. Rudele, colegii şi cadrele didactice susţin că din cauza mesajelor de pe internet şi-a luat zilele. Psihologii de la şcoala la care învăţa îi consiliază pe ceilalţi copii şi încearcă să îi convingă să stea cât mai departe de „Balena Albastră”. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Alex avea 11 ani şi locuia la Nucet, în Dâmboviţa. Rudele şi vecinii spun că era un copil vesel şi că nu părea să aibă vreo problemă.

Sora lui, cu doi ani mai mare, l-a găsit în podul casei. Era acolo de dimineaţă, probabil, de când a plecat de la şcoală.

Şi în sat localnicii ştiau că Alex este împătimit al jocului care, până acum, a convins să se sinucidă mai mulţi copii din întreaga lume.

Psiholgii spun că cei mai vulnerabili sunt copiii neglijaţi de părinţi.

Apropiaţii lui Alex spun că programatorii jocului l-au convins să iniţial să spargă telefonul, apoi să ia decizia radicală. De altfel, în faţa casei lui a fost găsit un telefon spart.

Până acum, 85.000 de români au adevarat la jocul balena Albastră pe un site de socializare. A existat cel puţin încă un caz de sinucidere în rândul minorilor, însă nu a fost stabilită nicio legătură cu jocul.