Iubitorii sporturilor nautice şi-au dat întâlnire în Parcul IOR din Capitală. Bucureştenii s-au întrecut în bărci de kaiac canoe, s-au urcat pe plăci de stand-up paddle dar ne-au arătat şi un sport nou în România

DISTRIBUIȚI

Iubitorii sporturilor nautice şi-au dat întâlnire în Parcul IOR din Capitală chiar dacă nu este foarte cald afară. S-au întrecut în bărci de kaiac canoe, s-au urcat pe plăci de stand-up paddle dar ne-au arătat şi un sport nou în România – kaiac polo. Sună interesant, aşa e, dar nu ne credeţi pe cuvânt, urmăriţi imaginile şi apoi mergeţi să încercaţi!

Peste 70 de tineri din Capitală şi-au început dimineaţa cu sport şi soare. Dar nu orice fel de sport, ci pe apă. S-au urcat în bărci profesionale de kaiac canoe şi au vâslit cu putere să câştige cursa. A fost o competiţie amicală cu scopul de a promova acest sport. Dan Costea, unul dintre componenţii lotului naţional, a câştigat această probă

O oră de vâslit în kaiace pentru amatori costă 15 lei în Parcul IOR.

Dar viitorul este pe stand-up paddle, spun instructorii. Ar putea deveni sport olimpic, poate fi practicat la orice vârstă şi este foarte sănătos pentru organism. Aşa că…l-am încercat şi noi.

Cei care au încercat acest sport revin în fiecare sezon să-l practice.

Închirierea plăcii şi vâslei de stand up paddle pentru o oră costă 30 de lei. Instructor este Petre, multiplu campion mondial şi naţional la kaiac canoe.

Un alt sport ce ar putea fi inclus în programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo este kaiac polo. În România nu este cunoscut încă.

Dacă vă plac sporturile nautice, le puteţi practica în fiecare zi de la ora 16 în Parcul IOR din Capitală.