Intervenţii de salvare spectaculoase ale medicilor Smurd. Sute de persoane au fost scoase din mijlocul nămeţilor, în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Intervenţii de salvare spectaculoase ale medicilor Smurd. Sute de persoane au fost scoase din mijlocul nămeţilor, în ultimele 24 de ore. Şi pentru că judeţele Brăila şi Tulcea au fost practic izolate, medicii au putut ajunge la bolnavi doar cu şenilatele. În ajutorul celor care locuiesc în localităţile din Deltă singurul mijloc de transport a fost o navă militară cu corp metalic. Sloiurile formate de-a lungul fluviului fac imposibilă deplasarea celorlalte nave.

Patru oameni care au rămas înzăpeziţi, între localităţile Beştepe şi Mahmudia, au fost salvaţi noaptea trecută de pompierii tulceni. Salvatorii au încercat să îi scoată din nămeţi cu un buldoexcavator şi o fandromă, însă şi acestea au rămas înzăpezite. S-a intervenit apoi cu o şenilată, iar cele patru persoane au fost duse în localitatea Mahmudia, unde au şi rămas peste noapte. 

Echipajul de pe şenilată a intervenit apoi pentru salvarea unui bărbat de 49 de ani care avea nevoie de îngrijiri medicale. Salvatorii au reuşit să îl transporte pe pacient la Spitalul de Urgenţă Tulcea.

Marina militară a pus la dispoziţia oamenilor din localităţile de peste Dunăre singura navă cu corp metalic care poate traversa fluviul printre sloiurile de gheaţă. Nava va transporta de acum înainte atât oamenii din localităţile izolate, cât şi alimentele pentru cei care nu se pot deplasa.

Noaptea trecută, alte 16 persoane au rămas blocate printre sulurile de zăpadă formate pe raza a şapte localităţi din Bărăgan. Pentru a-i elibera, salvatorii au intervenit cu mai multe utilaje de deszăpezire. 

Alerta de viscol a închis Drumul Naţional 2C şi Drumul Judeţean 203D. În comuna Smeeni, echipajele de poliţie au fost puse la grea încercare de mai mulţi şoferi teribilişti. La ieşirea din satul Bălaia, două maşini în care se aflau trei tineri au rămas blocate în zăpadă. La câteva sute de metri, în spatele lor, alţi şoferi inconştienţi n-au mai putut înainta.

Tinerii au fost preluaţi de poliţişti şi duşi până la spitalul din Smeeni, unde au rămas peste noapte.