Intervenţie spectaculoasă a pompierilor din Bucureşti, după ce o femeie a stat 12 ore pe pervazul unui geam şi a ameninţat că se aruncă în gol de la etajul 7. Pentru că n-a vrut să comunice cu echipajele de intervenţie, în ajutor au fost chemaţi alpiniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

DISTRIBUIȚI

Intervenţie spectaculoasă a pompierilor din Bucureşti, după ce o femeie a stat 12 ore pe pervazul unui geam şi a ameninţat că se aruncă în gol de la etajul 7. Pentru că n-a vrut să comunice cu echipajele de intervenţie, în ajutor au fost chemaţi alpiniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Salvatorii au pus apoi la cale un plan uluitor. Unul dintre alpinişti a coborât pe faţada blocului, din apartamentul superior şi, cu ajutorul unei diversiuni, a reuşit să o împingă pe femeie în interior. Aceasta se află în afara oricărui pericol şi a fost transportată la un spital de psihiatrie din Capitală. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Alarma s-a dat seara trecută, într-un bloc din cartierul Tineretului. Femeia de 37 de ani, proaspăt divorţată, s-a urcat pe pervazul unui geam şi a ameninţat că se va arunca în gol. Vecinii au fost cei care au cerut ajutor la 112.

12 ore a stat femeia pe pervazul geamului şi a fost în pericol să cadă în orice moment. În zadar au încercat pompierii să o convingă să intre înapoi în locuinţă. Comandantul intervenţiei a decis atunci că este momentul ca alpiniştii să intervină. Echipa a intrat în apartamentul de la etajul şapte şi a ieşit pe balcon, deasupra femeii care ameninţa că se sinucide. În acest timp, negociatorii, aflaţi în apartamentul femeii i-au oferit acesteia o geacă să se îmbrace. Acela a fost momentul în care alpinistul a reşit să o împingă pe femeie în interior.

După intervenţia spectaculoasă, femeia a fost evaluată de medicii chemaţi la faţa locului, apoi a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.