Inelul gastric, care a ajutat-o pe Israela să slăbească aproximativ 100 de kilograme, i-ar fi adus acesteia şi moartea. Dispozitivul montat în urmă cu 20 de ani s-a rupt, spun medicii legişti. Rezultatele autopsiei arată că femeia de afaceri s-a stins din viaţă după o hemoragie internă

DISTRIBUIȚI

Inelul gastric, care a ajutat-o pe Israela să slăbească aproximativ 100 de kilograme, i-ar fi adus acesteia şi moartea. Dispozitivul montat în urmă cu 20 de ani s-a rupt, spun medicii legişti. Rezultatele autopsiei arată că femeia de afaceri s-a stins din viaţă după o hemoragie internă. N-ar fi respectat indicaţiile medicilor, ba mai mult, nici n-ar mai fi fost la controale medicale, spun apropiaţii, iar complicaţiile extrem de grave ar fi dus la deces. Între timp, se fac pregătiri pentru repatrierea trupului neînsufleţit. Israela va fi înmormântată departe de România, în Israel.

În ultimele luni, Israela dădea semne că avea probleme de sănătate. Refuza să mai iasă din casă şi se îngrăşase foarte mult, spun apropiaţii. A fost descoperită fără viaţă pe podeaua din baie, după câteva zile. De altfel, alarma s-a dat după ce Israela n-a mai răspuns la telefon.

Intervenţia chirurgicală ar fi avut loc în urmă cu aproximativ 20 de ani. Israela reuşise să slăbească aproape 100 de kilograme cu ajutorul inelului gastric. În ultima vreme, însă, femeia de afaceri începuse să se îngraşe tot mai tare, semn că nu mai ţinea un regim alimentar şi nici nu mai făcea mişcare, iar vizitele la medic deveniseră tot mai rare.

Medicii avertizează: Inelul gastric trebuie ajustat în timp şi scos definitiv, după maximum şapte ani de la operaţie. Unii dintre pacienţi abia dacă mai pun însă piciorul în pragul cabinetului medical, după intervenţia chirurgicală.

Israela Vodovoz va fi înmormântată departe de România. Trupul neînsufleţit al femeii de afaceri va fi transportat până în Israel cu o aeronavă. La înmormântare se pare că nu va fi prezent şi fostul soţ al Israelei, Liviu Arteni. Cei doi au format unul dintre cele mai nonconformiste cupluri din România. Ea, o fostă balerină devenită milionară…el un bărbat cu 30 de ani mai tânăr. La sfârşitul anului 2016, Israela a pus capăt mariajului, după ce l-a acuzat pe Liviu că a agresat-o.