Incendiu devastator într-un bloc cu nouă etaje din Petrila. Peste 100 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, iar o parte dintre ele au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu fum

DISTRIBUIȚI

Incendiu devastator într-un bloc cu nouă etaje din Petrila, judeţul Hunedoara. Peste 100 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, iar o parte dintre ele au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu fum. Vâlvătaia a pornit pe casa scării şi s-a extins cu repeziciune la etajele superioare. Zeci de salvatori au împânzit zona, iar pompierii s-au luptat cu flăcările înalte timp de câteva zeci de minute.

Incendiul violent a izbucnit pe casa scării şi s-a extins cu repeziciune la mai multe magazii improvizate la etajele trei, patru şi cinci. Speriaţi, unii dintre locatari au reuşit să iasă din bloc şi au sunat la 112. Imediat, la faţa locului au ajuns patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi o autospecială de transport victime multiple.

Pompierii au reuşit să evacueze 32 de adulţi şi 14 copii. Unii dintre ei au avut însă nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum.

În total, 11 persoane au fost transportate la spitalul din Petroşani.

Se pare că vâlvătaia ar fi pornit de la o instalaţie electrică defectă.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră. Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit focul.