Încă un caz de abuz bancar ajunge pe masa judecătorilor. O femeie din Capitală care a fost executată în urmă cu trei ani şi a rămas fără apartament, este executată din nou acum pentru o sumă mai mare decât a împrumutat

DISTRIBUIȚI

Încă un caz de abuz bancar ajunge pe masa judecătorilor. O femeie din Capitală care a fost executată în urmă cu trei ani şi a rămas fără apartamentul în care locuia, este executată din nou acum pentru o sumă mai mare decât a împrumutat. Pare incredibil, dar actele primite de la executor i-au demonstrat contrariul. Rămasă fără casă, cu o parte achitată din rate şi cu datorie mai mare decât a împrumutat, femeia speră să-şi găsească dreptatea în instanţă.

Elena a împrumutat 66 de mii de franci elveţieni în 2008. Iar acum este executată pentru 73.000 de franci.

Elena a plătit ratele până în 2012, când datoria a devenit mai mare decât salariul pe care-l avea.

Aşa că a renunţat să mai plătească şi a acceptat executarea silită.

Practic, executorul nu recunoaşte cei aproximativ 21.000 de franci elveţieni, valoarea la care a fost vândut apartamentul şi nici ratele plătite de Elena timp de 4 ani. În plus, cere din nou onorariul de executare, încasat deja în 2014.

Dacă va fi anulată executarea, Elena vrea să dea în plată datoria rămasă. Condiţia este să demonstreze imposibilitatea achitării creditului la momentul executării. Între 2014 şi 2017 executorul nu a mai luat legătura cu Elena.

Mare atenţie!!! Aceste acte de executare trebuie contestate în 15 zile. Altfel, devin definitive şi sunteţi nevoiţi să plătiţi suma care vi se cere, chiar dacă este vorba de un abuz sau de o greşeală.