În timpul protestelor anti-graţiere din Capitală, jandarmii au fost retraşi de lângă manifestanţii de la sediul PSD, din dorinţa lui Liviu Dragnea. O recunoaşte chiar ministrul Afacerilor Interne

DISTRIBUIȚI

În timpul protestelor anti-graţiere din Capitală, jandarmii au fost retraşi de lângă manifestanţii de la sediul PSD, din dorinţa lui Liviu Dragnea. O recunoaşte chiar ministrul Afacerilor Interne. Carmen Dan susţine că a dat ordin ca forţele să fie retrase după ce Dragnea i-a cerut acest lucru, în calitate de şef de partid.

Din zecile de mii de oameni care au ieşit duminică seara pe străzile din Capitală pentru a spune nu graţierii şi modificării codurilor penale, câteva mii au ales să meargă să scandeze şi în faţa sediului Partidului Social Democrat.

Cât despre informaţiile potrivit cărora i-ar fi transmis lui Liviu Dragnea că în organizarea protestelor din Capitală ar fi implicate forţe de la serviciul secret al Ministerului de Interne, Carmen Dan spune că a fost o informaţie „pe surse”.

Aproape 30 de mii de oameni au cerut, duminică seară, în Capitală ca proiectele de ordonanţă de urgenţă pentru graţierea unor categorii de deţinuţi şi modificarea codurilor penale să fie retrase. Miercuri după-amiază Consiliul Superior al Magistraturii va comunica ce aviz dă pe cele două propuneri înaintate spre consultare de Ministerul Justiţiei.