În timp ce unii servesc cu poftă friptură de miel, alţii se bucură… de compania mielului. Ion a fost salvat dintr-un camion de export și acum zburdă fericit într-o curte, alături de alte 11 necuvântătoare

DISTRIBUIȚI

Astăzi, în timp ce unii servesc cu poftă friptură de miel, alţii se bucură… de compania mielului. Ion este un miel în vârstă de trei luni. A fost salvat dintr-un camion de export, şi-a petrecut primele două luni de viaţă într-un apartament din Capitală, iar acum zburdă fericit într-o curte, alături de alte unsprezece necuvântătoare. Este în grija unei familii care nu consumă carne. În minutele următoare, vă invităm să vedeţi povestea mielului norocos, înnebunit după boambenele cu fructe.

Emoţionantă. Aşa a fost întâlnirea cu mielul Ion.

Anul acesta, de Sfântul Ion, s-a născut poate cel mai norocos miel din România. A fost salvat dintr-un camion care transporta sute de oi înfometate şi moarte de sete. Salvarea lui a fost Cosmina Cerva, fondatoarea grupului non-profit Mişcarea Dreptate pentru Animale.

Timp de două luni, femeia l-a crescut în propriul apartament, în compania altor doi câini. Şi pentru că medicii veterinari recomandă să nu ţinem astfel de animale la bloc fiindcă nu se dezvoltă aşa cum trebuie, Cosmina a dus mielul în grija unei familii care locuieşte la curte, într-o localitate de lângă Bucureşti. În momentul în care a luat această decizie, a fost sigură că Ion nu va ajunge niciodată în tavă la cuptor sau la proţap.

Iar acum, de Paşte, Cosmina a mers să revadă mielul. I-a dus cadou boambe cu fructe, preferatele lui.

Cei în grija cărora se află acum Ion au renunţat la viaţa haotică din Capitală în urmă cu cinci ani. Nu mănâncă carne, îşi câştigă existenţă din cultivarea roşiilor pe care apoi le cresc bio, au doi copii, nouă câini, două pisici şi….pe mielul Ion.

Mielul zburdă liber prin curte cât e de ziua de lungă. Şi pentru că a crescut printre câini, acomodarea cu cele nouă patrupede a fost destul de uşoară.

Cu siguranţă, Ion nu va şti niciodată cât de norocos este. Numai anul acesta, pentru masa de Paşte, au fost sacrificaţi peste trei milioane de miei. În acelaşi timp, Papa Francisc ne îndeamnă să respectăm toate creaţiile lui Dumnezeu, iar din ce în ce mai mulţi preoţi spun că sacrificarea mielului nu are nicio legătură cu credinţa creştină.