În timp ce o viaţă s-a stins, alte câteva vor fi salvate. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, aflată în moarte cerebrală, ale cărei rude au fost de acord să ofere organele altor oameni aflaţi în suferinţă

DISTRIBUIȚI

În timp ce o viaţă s-a stins, alte câteva vor fi salvate. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, aflată în moarte cerebrală, ale cărei rude au fost de acord să ofere organele altor oameni aflaţi în suferinţă. O echipă de medici din Cluj a ajuns noaptea trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva pentru a realiza intervenţia.

A fost o noapte lungă pentru echipa de medici din Cluj. Specialiştii au intrat în sala de operaţie imediat după miezul nopţii şi au reuşit să preleveze rinichii, după o intervenţie care a durat mai bine de două ore.

Rinichii prelevaţi au ajuns la Cluj, unde vor fi transplantaţi unor pacienţi care pot să spere acum la o viaţă normală.

Medicii au reuşit să preleveze noaptea trecută şi corneea, dar şi părţi din ţesutul epidermic.

Doar anul trecut, la spitalul din Deva au fost efectuate 8 prelevări de organe. Medicii spun că astfel de intervenţii oferă şansa la viaţă pentru zeci de bolnavi, însă nu multe familii găsesc puterea de a aproba ca organele rudelor aflate în moarte clinică să fie donate.