În ţara în care cei mai mulţi români trăiesc de pe o zi pe alta, primarii îşi plâng de milă. Au salarii de aproximativ o mie de euro, dar le-ar vrea mai mari chiar şi de cinci ori

DISTRIBUIȚI

În ţara în care cei mai mulţi români trăiesc de pe o zi pe alta, primarii îşi plâng de milă. Au salarii de aproximativ o mie de euro, dar le-ar vrea mai mari chiar şi de cinci ori. Este cazul primarului Timişoarei, care spune că ar trebui să încaseze lunar undeva la cinci mii de euro. Edilii sunt nemulţumiţi că mulţi angajaţi din subordinea lor încasează mai mult ca ei. Drept urmare, propun sporuri de performanţă şi pentru aleşii locali.

Liberalul Nicolae Robu este primarul Timişoarei din primăvara anului 2012. De meserie este inginer şi informatician. Consideră că este mai presus de ceilalţi angajaţi din primărie. În primul rând, ca funcţie. În al doilea rând, ca intelect. Din aceste motive, spune Robu, nu îşi explică cum de nu are cel mai mare venit lunar.

Cu funcţii importante în PSD de-a lungul timpului, introdus de revista Capital în lista celor 300 de milionari ai României, şi Robert Negoiţă vrea să fie plătit mai bine pentru presataţia ca primar al sectorului 3 al Capitalei.

Astăzi, în faţa preşedinţilor Parlamentului şi a premierului, primarii din municipii şi-au spus ofurile şi au cerut să primească sporuri de performanţă. Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu le-au promis sprijin nelimitat.