În sănătate va cuge lapte şi miere. Nu o spunem noi, ci ministrul Sorina Pintea. Unele lefuri vor depăşi 4.000 de euro, după măririle de la 1 martie. Asta pentru că, susţine ministrului Sănătăţii, salariile brute de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte cu procente cuprinse între 70 şi 172 la sută. De exemplu, un medic primar va primi în mână 9.100 lei din luna martie, fără sporuri, iar un asistent medical aproape 3.000 de lei

DISTRIBUIȚI

În sănătate va cuge lapte şi miere. Nu o spunem noi, ci ministrul Sorina Pintea. Unele lefuri vor depăşi 4.000 de euro, după măririle de la 1 martie. Asta pentru că, susţine ministrului Sănătăţii, salariile brute de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte cu procente cuprinse între 70 şi 172 la sută. De exemplu, un medic primar va primi în mână 9.100 lei din luna martie, fără sporuri, iar un asistent medical aproape 3.000 de lei. Sindicaliştii din sănătate susţin însă că majorările nu sunt reale. Mai puţini bani vor primi cei aflaţi în funcţii de conducere în minister.

În acest an, salariile personalului medical vor înregistra creşteri semnificative, dă asigurări ministrul Sănătăţii Sorina Pintea. Salarizarea din sănătate va ajunge pentru prima dată aproape de nivelul înregistrat în Uniunea Europeană.

Sindicaliştii din sănătate susţin, însă, că majorările nu vor fi atât de mari pe cât au fost anunţate.

Potrivit majorărilor anunţate de ministrul Sănătăţii, o infirmieră va câştiga 2.586 lei net, fără sporuri, iar un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de 3.040 lei.

Medicii rezidenţi vor avea parte şi ei de majorări salariale, iar până în luna martie vor primi burse de rezidenţiat. Salariile de bază, brute, vor creşte şi cu peste 151 la sută.

Nu toţi angajaţii vor beneficia de creşterile salariale aşteptate.

Vor fi şi angajaţi care vor primi mai puţini bani, cu până la 23 la sută. Este vorba despre cei cu funcţii de conducere din ministere şi de la cabinetele demnitarilor. La începutul săptămânii viitoare, ministrul Sănătăţii se va întâlni cu sindicaliştii din sănătate pentru noi discuţii legate de salarizare.