În România, tot ce zboară se împuşcă, deşi este ilegal. Peste o mie de păsări ucise au fost descoperite în valizele unor vânători italieni, după un control pe aeroportul Bergamo

DISTRIBUIȚI

În România, tot ce zboară se împuşcă, deşi este ilegal. Peste o mie de păsări ucise au fost descoperite în valizele unor vânători italieni, după un control pe aeroportul Bergamo. Păsările au fost împuşcate în România de italieni. Dacă vânătorii au trecut cu bine de controlul de pe aeroportul din ţara noastră, de carabinierii italieni nu au mai scăpat. Deşi au declarat că în bagaje au doar ciocârlii de câmp, autorităţile au descoperit că era vorba şi despre alte specii protejate de lege.

Aproape 1.200 de păsări au fost puse la pământ de mai mulţi cetăţeni italieni şi expediate apoi cu avionul în Italia. Înaripatele erau băgate în pungi sigilate, în bagajul de cală, cu recipiente de gheaţă pentru a le păstra proaspete. Captura a fost descoperită de poliţiştii italieni. Autorităţile de la noi nu au băgat de seamă sau nu au ştiut să deosebească speciile.

Partida de vănătoare a fost organizată în judeţul Neamţ. Braconierii au prezentat un document care specifica faptul că au fost vânate doar ciocârlii de câmp, dar în realitate au fost împuşcate şi alte specii, protejate chiar de lege.

În România, ciocârlia de câmp este o specie simbol a muzicii. Italienii însă au vânat-o pentru mâncare.

Din nefericire, acesta nu este singurul caz de braconaj comis de vânătorii italieni în România. Dacă lucrurile vor continua în acest ritm, populaţia păsărilor cântătoare ar putea să scadă dramatic. Braconierii folosesc ciocârlia de câmp ca pretext că au vânat legal, însă italienii doboară şi multe alte specii protejate, la care vânătoarea este interzisă.