„În România se duce o luptă dureroasă împotriva corupţiei. Putem să o câştigăm.” Asta a declarat preşedintele României, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg

DISTRIBUIȚI

„În România se duce o luptă dureroasă împotriva corupţiei. Putem să o câştigăm.” Asta a declarat preşedintele României, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg. Klaus Iohannis a vorbit ferm despre problemele din ţara noastră şi despre relaţia pe care o are România cu Republica Moldova.

În prezenţa a sute de parlamentari din toate statele membre ale Uniunii Europene, preşedintele României a vorbit timp de aproximativ două ore. Oficiali din Austria, Spania, Ungaria, şi nu numai, i-au adresat lui Klaus Iohannis mai multe întrebări. Una dintre ele a fost legată de lupta anticorupţie, iar răspunsul preşedintelui a fost unul ferm şi răspicat.

Cât despre raportul MCV, publicat astăzi, care respinge ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal, şeful statului a precizat că România este plină de surprize.

Relaţia dintre România şi Republica Moldova a reprezentat un alt aspect luat în discuţie. Preşedintele a spus că, deşi peste Prut alegerile au fost câştigate de Igor Dodon, care este împotriva proiectului european, ţara noastră va continua să-i sprijine pe moldoveni.

Klaus Iohannis a mai afirmat că este un mit care circulă în spaţiul public, conform căruia serviciile secrete furnizează dovezi în dosarele penale.

La finalul discursului, preşedintele a primit şi un cadou. Un tablou cu harta României Mari.