În plină epidemie de rujeolă, după 34 de decese şi aproape 10.000 de cazuri înregistrate la nivel naţional, câteva sute de oameni au venit cu pancarte şi steaguri şi au format un lanţ uman în faţa Parlamentului. Mulţi dintre ei şi-au adus şi copiii şi spun că nu vor accepta cu niciun chip ca aceştia să fie vaccinaţi

DISTRIBUIȚI

În plină epidemie de rujeolă, după 34 de decese şi aproape 10.000 de cazuri înregistrate la nivel naţional, câteva sute de oameni au venit cu pancarte şi steaguri şi au format un lanţ uman în faţa Parlamentului. Mulţi dintre ei şi-au adus şi copiii şi spun că nu vor accepta cu niciun chip ca aceştia să fie vaccinaţi. Legea vaccinării a trecut deja de Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor pentru dezbatere.

Protestatarii nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării, iar unii chiar se tem că în spatele legii există interese ascunse.

Mulţi au venit cu autocarele de la sute de kilometri distanţă. Unii şi-au adus chiar şi copii şi spun că nu vor accepta cu niciun chip să fie vaccinaţi.

După aproximativ o oră, au trecut pe trotuarul din faţa Parlamentului şi au făcut un lanţ uman. ONG-urile anunţă că marţi şi miercuri, câteva zeci de persoane vor picheta sediile din Capitală ale partidelor politice. La final, vor depune câte un memoriu preşedinţilor de partide.

Legea vaccinării a trecut deja de Senat şi urmează să ajungă în Camera Deputaţilor pentru dezbatere şi vot. Va fi trimisă apoi preşedintelui României pentru promulgare. Proiectul a venit ca urmare a epidemiei de rujeolă care în ultimul an a curmat vieţile a 34 de persoane. La nivel naţional s-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri, 99 la sută dintre cei diagnosticaţii fiind nevaccinaţi.