În numai cinci zile, în Bacău, peste 450 de voluntari români şi străini din cadrul organizaţiei Habitat for Humanity România vor construi 36 de locuinţe pentru tot atâtea familii încercate de viaţă

DISTRIBUIȚI

Lucruri normale pentru alţi copii. Incredibile pentru ea. Această fetiţă are şase ani. Locuieşte într-un apartament cu două camere alături de părinţi şi fraţi. Nu-şi doreşte nimic mai mult decât să stea împreună cu familia ei într-o casă în care pereţii şi tavanul nu stau să cadă, paturile nu scârţâie, iar lucrurile nu sunt înghesuite în cutii de carton.

Familia Alexandru este formată din şapte membri. 2 adulţi şi cinci copii. Cel mai mare  are zece ani, iar cel mai mic un an şi jumătate. Timp de nouă ani, aceşti oameni au locuit cu chirie, în condiţii precare.

În prezent, toţi locuiesc în apartamentul surorii bărbatului. Este un apartament mult prea mic şi cu lipsuri mult prea mari pentru atât de multe suflete.

Sărăcia nu i-a făcut însă pe aceşti oameni să-şi piardă bunătatea şi ambiţia. Fetele au rezultate extrem de bune la şcoală, deşi învaţă toate simultan în aceeaşi cameră, iar pe lângă teme îşi mai ajută şi mama la treburile casnice. Zi de zi dau cu mătura şi au grijă să-şi menţină curăţenia în dormitor.

Copiii au învăţat să se bucure de orice gest şi de orice lucru. Când tatăl, care lucrează cu ziua în construcţii, ajunge acasă, cei mici ţipă de fericire.

Pentru că banii pe care îi câştigă bărbatul, laolaltă cu pensia mamei şi cu alocaţiile celor mici, nu ajung şi pentru îmbunătăţirea condiţiile din casă, organizaţia Habitat for Humanity România le va dărui acestor persoane o casă….nou-nouţă.

Şi va fi bine. Căci voluntarii care fac parte din acest proiect vor avea grijă să construiască o casă care să corespundă tuturor nevoilor acestora.

În numai cinci zile, în Bacău, peste 450 de voluntari români şi străini din cadrul organizaţiei Habitat for Humanity România vor construi 36 de locuinţe pentru tot atâtea familii încercate de viaţă.