În largul coastelor Spaniei s-a deschis primul muzeu subacvatic din Europa. Singura modalitate de a-l vizita este să vă puneţi echipamentul de scufundări şi apoi să coborâţi 14 metri sub nivelul apei

DISTRIBUIȚI

În largul coastelor Spaniei s-a deschis primul muzeu subacvatic din Europa. După doi ani de amenajări, Muzeul Atlantic a fost inaugurat recent. Singura modalitate de a-l vizita este să vă puneţi echipamentul de scufundări, să vă urcaţi într-o barcă şi apoi să coborâţi 14 metri sub nivelul apei.

În apropierea Insulei Lanzarote din Arhipelagul Canarelor, 300 de sculpturi au fost scufundate până pe fundul Oceanului Atlantic. Creaţiile îi aparţin artistului britanic Jason Taylor. Printre exponate se mai numără un zid lung de 30 de metri, o grădină botanică şi o barcă sculptată care poartă 13 refugiaţi.

Pe lângă impresia artistică unică pe care o lasă, obiectele ajută şi mediul subacvatic. Acestea au fost realizate dintr-un beton ecologic, cu un PH neutru, astfel încât ele să atragă flora şi fauna marină, asemeni unui recif. Speciile locale de peşti şi vieţuitoarele marine se vor putea înmulţi şi popula întreaga zonă.

Sculpturile au fost coborâte, una câte una, în ultimii doi ani. Nu a fost lucru uşor, căci unele dintre ele au cântărit chiar şi o sută de tone.