În judeţul Argeş se află o gospodarie-muzeu, unică în România. Proprietarul, un bărbat de 57 de ani, a strâns în ea cam tot ce i s-a părut mai interesant de-a lungul vieţii

DISTRIBUIȚI

În judeţul Argeş se află o gospodarie-muzeu, unică în România! Proprietarul, un bărbat de 57 de ani, a strâns în ea cam tot ce i s-a părut mai interesant de-a lungul vieţii. Printre obiectele din colecţie lui se află şi o cheie, folosită la începutul secolului trecut la asamblarea vasului Titanic.

Într-o gospodărie scăldată de soare, situată deasupra unui lac de acumulare de pe cursul râului Argeş, la Băiculeşti, locuieşte Nicolae Onu. E colecţionar de obiecte rare şi nu-i de mirare că deţine una dintre cele mai impresionante colecţii particulare din ţară.

Elefantul pitic a trăit în zona Argeşului acum mii de ani. Probabil tot din vremea aceea este şi această ciudăţenie despre care nici proprietarul său nu ştie să spună prea multe. Ştie doar că a găsit-o în Izvorul Topologului.

Dar cele mai multe dintre comorile colecţionarului sunt adăpostite în casă. Pe un perete stă, ca la expoziţie, o cheie folosită la strângerea şuruburilor de pe Titanic. Spune că a cumpărat-o de la cineva care o avea moştenire de un străbunic bătrân, care a lucrat la construirea faimosului transatlantic pe şantierul din Belfast.

De teamă să nu rămână fără comorile sale, domnul Onu le-a ascuns într-o încăpere secretă.

Înăuntru, pe o masă, sunt câteva exponate… Dintre toate, o cruce construită pe o piatră ne-a atras atenţia.

Şi tot de la revoluţie, colecţionarul argeşean a mai păstrat şi un steag. Cu tot cu stemă, pentru că pentru el consideră că România a fost, în acele vremuri, cu adevărat bogată. Iar bogăţiile îi erau puse şi pe stemă.