În general, când spunem animale de companie, spunem câini, pisici, hamsteri sau peşti. Unii au ales, însă, să se bucure de dragostea măgarilor, caprelor şi a găinilor

DISTRIBUIȚI

În general, când spunem animale de companie, spunem câini, pisici, hamsteri sau peşti. Unii au ales, însă, să se bucure de dragostea măgarilor, caprelor şi a găinilor. Poate pare ciudat, dar oamenii de ştiinţă ne asigură că măgarii şi caprele sunt capabile să ne dăruiască afecţiune precum câinii ori pisicile. Cât despre găini, astăzi vă facem cunoştinţă cu unele care niciodată nu vor ajunge în oala cu ciorbă sau la cuptor.

El este Mogli. Măgarul Mogli. Are în jur de şapte luni şi a fost preluat de îngrijitorii adăpostului pentru cai „Steaua Speranţei” după furtuna violentă din Capitală de săptămâna trecută. A fost găsit pe stradă, speriat de tunete şi fulgere.

Unde stătea şi ce făcea Mogli înainte, nimeni nu ştie. Acum, însă, paşte şi se joacă cât e ziua de lungă. Se înţelege de minune cu câinii şi caii care se află în prezent în adăpost. Iar un lucru este sigur…aici, niciodată nu va fi pus la muncă. Va fi tratat precum un animal de companie. Şi în caz că vă întrebaţi, întreţinerea unui măgar nu este tocmai grea. Îi trebuie un loc pentru dormit şi, evident, hrană corespunzătoare.

La câţiva metri de Mogli, i-am zărit pe Samuel, Levy şi Sânziana. Vorbim despre un ţap şi două capre. Şi aceste animale sunt crescute cu dragoste şi sunt privite precum unele de companie.

Din categoria celor mai buni prieteni cu două picioare pot face parte şi…..găinile. La adăpostul pentru cai din Capitală găsim 25 de găini din rase precum: paduana, originară din Italia; moţată-olandeză, originară din Ţările de Jos sau din rasa mătase japoneză. Acestea au fost cumpărate de administratorul general al adăpostului pentru frumuseţea lor.