În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Mulţi dintre aceştia provin din familii sărace şi nu au nici măcar şansa să ajungă la terapie, din cauză că sunt departe de centrele de tratament. Costurile pentru transport şi cazare sunt prea mari aşa că mulţi părinţi sunt nevoiţi să renunţe la consultaţiile sau tratamentele pentru micuţii lor

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Mulţi dintre aceştia provin din familii sărace şi nu au nici măcar şansa să ajungă la terapie, din cauză că sunt departe de centrele de tratament. Costurile pentru transport şi cazare sunt prea mari aşa că mulţi părinţi sunt nevoiţi să renunţe la consultaţiile sau tratamentele pentru micuţii lor.  Inevitabil, şansele de vindecare scad dramatic. Iar pentru cei care nu se dau bătuţi, rămâne o singură variantă. Un scaun în spital pe care dorm, mănâncă, plâng, cât timp pruncul lor luptă cu ultimele puteri să se facă bine. Suferinţa lor ar fi mai mică dacă ar avea un centru unde să fie găzduiţi şi să primească o masă caldă.

Ancuţa este mama unui băiat în vârstă de 16 ani care a fost diagnosticat cu cancer la ficat. Ştie cel mai bine ce înseamnă această suferinţă şi cât de grea este lupta unui părinte al cărui copil e bolnav. Pe perioada tratamentului trebuie să stea în permanenţă lângă fiul ei.

Şi dacă vă gândeaţi că dispune de condiţiile necesare, să ştiţi că nu este deloc aşa. Părinţii copiilor bolnavi de cancer din România „locuiesc” luni întregi pe un scaun în spital. Zi şi noapte, pe scaunul de lângă patul copilului…plâng, se roagă şi îndură.

În prezent, 5.000 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de noi cazuri anual.

Copiii care suferă de cancer au nevoie de îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de casă. Peste 70 la sută dintre bolnavi provin din familii sărace, iar costurile transportului şi cazării reprezintă principala cauză pentru care mulţi copii sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul ori consultaţiile. Astfel, şansele de vindecare scad dramatic.

În astfel de momente, părinţii au nevoie de sprijin să îşi găsească puterea de a-şi îngriji copilul bolnav. Vedete şi voluntari au luat loc pe un scaun de lângă un pat de spital să-şi arate solidaritatea faţă de părinţi.

Un real ajutor l-ar reprezenta un loc unde să se poată odihni când pleacă de la spital şi o masă caldă. La acest lucru s-au gândit fondatorii MagicHOME, care au oferit cazare gratuită şi suport pentru 300 de copii şi familiile acestora. Însă centrele deja construite au devenit neîncăpătoare, aşa că este nevoie de unul nou. Refugiul Părinţilor copiilor cu afecţiuni grave ce urmează să fie construit în Capitală va putea găzdui alte 25-30 de persoane în fiecare zi.

Este nevoie, însă şi de fonduri pentru finalizarea centrului. Dacă vreţi să ajutaţi şi dumneavoastră la această cauză şi să luaţi o mică parte din grija părinţilor, trimiteţi „MAGIC” prin sms la 8844 şi donaţi 2 euro pentru MagicHome, Refugiul Părinţilor. Împreună, putem ajuta ca alţi părinţi ai copiilor cu boli grave să aibă puterea şi sprijinul necesar să îi aducă la tratament şi să le poate fi alături permanent.