În cadrul campaniei PRIMA TV Stop Indiferenţei v-am arătat cele mai grave cazuri de violenţă asupra animalelor. Astăzi, campania noastră dat şi primele roade. În comisia de agricultură a fost adoptat amendamentul de modificare a legii privind protecţia animalelor. Asta înseamnă amenzi dure pentru cei care schingiuiesc necuvântătoare, dar şi condamnări de până la 3 ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

În cadrul campaniei PRIMA TV Stop Indiferenţei v-am arătat cele mai grave cazuri de violenţă asupra animalelor. Astăzi, campania noastră dat şi primele roade. În comisia de agricultură a fost adoptat amendamentul de modificare a legii privind protecţia animalelor. Asta înseamnă amenzi  dure pentru cei care schingiuiesc necuvântătoare, dar şi condamnări de până la 3 ani de închisoare. Iniţial, însă, proiectul prevedea pedepse de până la 7 ani de închisoare. Decizia finală va fi luată în plenul Camerei Deputaţilor în săptămânile care urmează.

Zilnic în ţara noastră se înregistrează câte 7 cazuri de maltratare a animalelor. În prezent, cei care comit astfel de fapte riscă amenzi şi închisoare între 3 luni şi un an. Însă, de cele mai multe ori, făptaşii scapă doar cu amenzi pe care nu le mai achită. Astăzi, aleşii au adoptat amendamentul de modificare a legii privind protecţia animalelor, iar în loc de cel mult 1 an de închisoare, uciderea, rănirea sau schingiuirea necuvântătoarelor vor putea fi pedepsite chiar şi cu 3 ani de închisoare.

Pe lângă anii de pedeapsă au crescut şi amenzile care acum nu mai sunt de maximum 3.000 lei, ci vor fi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei. Cu toate acestea, susţinătorii acestui proiect nu s-au arătat mulţumiţi de forma votată.

Aceasta forma nu este însă forma finală a proiectului de lege, acesta urmând să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.