În Bacău, trei jandarmi au mers într-un sat greu accesibil din comuna Dealu Morii să dea o mână de ajutor unui bătrân care trăieşte singur

DISTRIBUIȚI

Le spunem eroi sau salvatori, dar dincolo de aceste apelative, sunt oameni! În Bacău, trei jandarmi au mers într-un sat greu accesibil din comuna Dealu Morii să dea o mână de ajutor unui bătrân care trăieşte singur. Omul are ambele picioare amputate aşa că uneori este nevoit să supravieţuiască zile întregi fără apă sau mâncare, în speranţa că poate cineva îşi va aminti de el. Şi s-a întâmplat să fie aşa cum a sperat. Jandarmii băcăuani i-au dus alimente, apă, au tăiat lemne, i-au făcut focul în sobă şi i-au deszăpezit curtea. Şi poate, cel mai important pentru omul căruia numai singurătatea îi ţine de urât… a avut cu cine să schimbe câteva vorbe şi să fie ascultat.

Calpodeşti, comuna Dealu Morii … un sat izolat din judeţul Bacău. Aici trăieşte Ion Popa, bărbatul în vârstă de 66 de ani care se luptă cu singurătatea şi cu neputinţa de a merge. Cu ambele picioare amputate, multe dintre lucrurile obişnuite şi simple pentru un om pe picioarele lui se dovedeşte a fi imposibile pentru el. La fel ca în anii trecuţi, plutonierul Tudorel Teletin, sergentul major Ştefan Chiriac şi sergentul major Valentin Avram, parte din grupa de supraveghere şi intervenţie din Comuna Podul Turcului, i-au trecut pragul casei şi i-au dat o mână de ajutor, aducându-i şi alimente.

Şi pentru că iarna-i grea şi omul are nevoie de căldură, jandarmii i-au adus lemne, le-au tăiat şi i-au deszăpezit curtea.

Mare i-a fost bucuria omului când a văzut că a primit ajutorul jandarmilor şi faptul că a avut cu cine să schimbe câteva vorbe i-a mai alungat singurătatea. Bărbatul are un fiu plecat de câţiva ani în Italia însă nu mai ştie nimic de el.

Jandarmii au arătat că sunt alături de oameni şi în ultima săptămână când ninsorile abundente au pus stăpânire pe România. Au participat la salvarea a sute de persoane din maşinile înzăpezite şi nu numai.