În aceste zile, în centrele pentru persoanele fără adăpost e mare agitaţie. Sute de oameni au venit să se adăpostească de gerul nemilos

DISTRIBUIȚI

Au trăit normal până când o nenorocire le-a schimbat cu totul viaţa. Sau de când se ştiu trăiesc prin canale ori în gară. Oamenii străzii au poveşti diferite însă pe toţi îi leagă ceva. Preocuparea de a avea ce mânca şi de a nu îngheţa de frig. În aceste zile, în centrele pentru persoanele fără adăpost e mare agitaţie. Sute de oameni au venit în acestă periadă să se adăpostească de gerul nemilos.

Aceeaşi agitaţie am găsit-o astăzi şi în faţa gării de nord, unde mai multe utilaje curăţau de zor zăpada din zonă. Aici, primarul capitalei împărţea hrană şi haine oamenilor mai puţin norocoşi. 

Însă deşi toţi sunt numiţi oameni ai străzii, aceste persoane sunt foarte diferite. Unii vor din răsputeri să-şi găsească un loc de muncă şi să poată să se descurce singurio, fără să stea la mila centrelor, alţii totuşi sunt fericiţi cu statutul lor, însă nemulţumiţi de ajutoarele pe care statul le oferă.

În faţa gării de nord a fost mare agitaţie astăzi, unde primarul genrela al capitalei, Gabriela Firea a hotărât să meragă şi să le împartă acestor oameni haine şi alimente.

Gestul a fost apreciat de cei pentru care orice farfurie cu mâncare caldă este mai mult decât bine-venită.

Utilaje cu zeci de muncitori erau astăzi în faţa gării, înainte ca edilul bucureştiului să ajungă, pentru a curăţa şi deszăpezi în zonă. La câţiva metrii, în schimb, situaţia era cu totul alta.

Nu utilaje. Nu muncitori. Doar zăpadă şi oameni nemulţumiţi.