Împuşcături la Timişoara. Ţinta gloanţelor a fost Fatid Jamil, nepotul celebrului Zaher Iskandarani, dat în urmărire internaţională pentru evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

Au fost împuşcături, azi-noapte, la Timişoara! Ţinta gloanţelor a fost Fatid Jamil, nepotul celebrului Zaher Iskandarani – dat în urmărire internaţională pentru evaziune fiscală. De altfel, victima susţine că e posibil ca Zaher să-şi fi pus fiul să îl atace, pentru că în urmă cu ceva timp l-a dat în judecată pentru o datorie de peste 200 de mii de euro. Aseară, în timp ce era în maşină, cineva a tras trei gloanţe spre el. Unul l-a nimerit, în mână. A fost transportat la spital şi operat de urgenţă. Poliţiştii încă îl caută pe atacator.

Era puţin trecut de ora 19 când Fatid Jamil a ieşit de la sală. A urcat în maşina parcată în apropiere, iar în acel moment a avut loc şi atacul.

Poliţiştii au luat imediat probe şi au deschis o anchetă.

Între timp, bărbatul împuşcat a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Municipal.

După ce va fi externat, va fi audiat. Oricum, anchetatorii au aflat deja de la el că cel pe care îl bănuieşte că ar fi în spatele atacului este chiar unchiul său, Zaher Iskandarani, celebrul prinţ al banatului, condamnat în 2014 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. De atunci, Iskandarani a dispărut şi este dat în urmărire internaţională.

În plus, procurorii au adăgat la dosar şi câteva capturi de pe camerele de supraveghere din scara blocului în care locuieşte Fatid Jamil, capturi surprinse de Revelion. Atunci, doi indivizi rămaşi încă necunoscuţi au tăiat cablurile sistemului de supraveghere, iar bărbatul este convins că încă de atunci îi era dorită moartea. Doar că în noaptea respectivă el nu a ieşit deloc din apartament. Ca o curiozitate, acesta este acelaşi apartament în care, acum 23 de ani, locuia un alt cetăţean sirian căruia i-a fost retezat capul cu o sabie. Acuzat a fost chiar fratele lui Zaher Iskandarani, Maher, dispărut şi el.