Împușcături la Palatul Parlamentului din Londra. Zeci de răniți

DISTRIBUIȚI

UPDATE 17:50

Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează Reuters.

Potrivit agenţiei de presă citate, au fost auzite împuşcături în afara clădirii Parlamentului.

Legislativul şi-a suspendat activitatea.

Londra e în stare de alertă! Două persoane au fost împușcate în zona Parlamentului. Camera Comunelor era în sesiune. Premierul Theresa May trebuia să răspundă întrebărilor. Sesiunea a fost suspendată, toți deputații au fost sfătuiți să rămână în incinta Parlamentului.

Un alt incident semnalat de Reuters anunță că o mașină a intrat într-un grup de persoane, iar câteva zeci de oameni ar fi răniți. Totul s-a întâmplat în zona Parlamentului. S-au auzit focuri de armă.
content-image

 

Jurnaliștii britanici au fost alertați pe rețelele de socializare în legătură cu mai multe focuri de armă care s-au auzit în urmă cu câteva minute (16.50, ora României) în zona Parlamentului din Londra. Se pare că ar fi vorba despre mai multe persoane rănite.

Mai mulți jurnaliști și politicieni au transmis pe Twitter că au auzit focuri de armă în afara Parlamentului (Palatul Westminster) din Londra. Un fotograf al agenției Reuters transmite că ar fi vorba despre șase răniți, conform BBC.

Tom Peck, comentator politic pentru ”Independent”, a transmis pe Twitter: „S-a auzit un zgomot înfundat. Țipete. Agitație. Apoi mai multe împușcături. Agenți de poliție înarmați peste tot.”

Update 17.15 Un ofițer de poliție ar fi fost înjunghiat, conform mărturiei lui David Lidington, șeful Camerei Comunelor.

Update 17.05 Reprezentanții companiei de transport au declarat că au închis stația de metrou Westminster la cererea Scotland Yard.

Membrii Parlamentului au fost sfătuiți să rămână în interiorul clădirii.

Alte surse spun că o mașină ar fi intrat într-un grup de turiști, rănind mai multe persoane.

Știre în curs de actualizare

sursa: www.click.ro