Implicarea face diferenţa! O demonstrează poveştile unor animale salvate de la moarte sigură. În momentul în care au fost găsite arătau groaznic. Aveau o înfăţişare care cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Însă, cu ajutorul unor oameni care şi-au pus sufletul şi timpul la bătaie, necuvântătoarele au început un nou capitol de viaţă

DISTRIBUIȚI

Implicarea face diferenţa! O demonstrează poveştile unor animale salvate de la moarte sigură. În momentul în care au fost găsite arătau groaznic. Aveau o înfăţişare care cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Însă, cu ajutorul unor oameni care şi-au pus sufletul şi timpul la bătaie, necuvântătoarele au început un nou capitol de viaţă. Astăzi, la rubrica „Prieteni fără grai” vă arătâm cum poate un câine, de rasă sau nu, să trăiască de parcă nu ar avea viaţă şi să se transforme apoi complet datorită implicării.

El este Bob. Cândva, un mascul din rasa golden retriever puternic şi frumos. În prezent, un câine bătrân, în vârstă de aproximativ doisprezece ani, suferind de mai multe boli, dar cu mare poftă de viaţă.

Bob a fost scos din adăpostul de stat din Mihăieşti în data de 12 august de Carla, preşedinta organizaţiei non-guvernamentale Big Hearts Society.

Când tânăra a dat cu ochii prima dată de Bob s-a îngrozit. Câinele arăta şocant. Era extrem de slab, fără blană şi cu multiple tumori pe abdomen. Fata nu-şi putea explica cum o viaţă poate fi lăsată să se degradeze în asemenea hal. Bob a fost internat de urgenţă într-o clinică veterinară.

Bob le-a arătat Carlei şi medicilor că vrea să trăiască. Şi continuă să le arate în fiecare zi. Se bucură ori de cât ori este scos la plimbare şi înfulecă mâncarea.

Tânăra a reuşit să-l transforme pe câinele Bob dintr-un câine pe moarte într-unul plin de viaţă. Şi asta cu ajutorul oamenilor care nu au rămas indiferenţi. Zeci de persoane au donat pentru ca Bob să poată beneficia de cea mai bună îngrijire medicală.

Şi despre povestea tragică a acestor trei câini se poate vorbi deja la trecut. Dacă în urmă cu câţiva ani doi dintre ei erau abandonaţi în faţa unei clinici veterinare, chiar în ziua de Crăciun, iar altul era aruncat pe străzi împreună cu mama şi fraţii, astăzi se bucură cu toţii de dragostea unui cămin tocmai în Germania. Când Miriam, actuala proprietară, i-a văzut pentru prima dată în fotografiile organizaţiei non-guvernamentale Dog Rescue Româinia: –

Animalele arată de parcă s-ar fi născut în puf. Nimic nu trădează faptul că au trecut la un moment dat prin traume incredibil de mari. Miriam a ales să se implice şi a schimbat viaţa unor suflete din rău în extraordinar de bine.