Imagini şocante la Craiova. Două fete au fost spulberate pe trecerea de pietoni, de un taxi

DISTRIBUIȚI

Imagini şocante la Craiova. Două fete au fost spulberate pe trecerea de pietoni, de un taxi. Fetele se îndreptau spre şcoală, unde urmau să susţină una dintre simulările examenului de bacalaureat. Imediat după impact, sub pretextul că le va duce la spital, şoferul taximetrului ar fi încercat să ofere bani tinerelor, pentru ca acestea să nu anunţe incindentul la poliţie. Întregul episod scandalos a fost suprins de camerele de supravegere din zonă.

Scenele au avut loc chiar în faţa liceului Economic din Craiova. În imaginile suprinse de camerele de supaveghere se vede cum cele trei fete încearcă să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, pentru a ajunge în incinta instituţiei de învăţământ.Deşi tinerele se află deja pe zebră, un prim şofer trece nestringherit prin faţa lor, fără să le acorde prioritate. La distanţă de doar câteva secunde însă, din sensul opus, şoferul unui taximetru repetă aceeaşi greşeală: uită să calce frâna şi le loveşte puternic pe două dintre cele trei eleve.

Imediat după impact, taximetristul le-a spus fetelor să urce în maşină ca să le ducă la spital. Cele două tinere rănite au urcat în autoturism, însă, pe drum, spune una dintre ele, şoferul le-ar fi oferit bani ca să nu sune la poliţie. Una dintre fete apucase să-şi anunţe tatăl, iar bărbatul a sunat imediat la 112.

Una dintre eleve, care a fost lovită la cap, a ajuns la spital pentru investigaţii medicale.

Taximetristul a rămas fără permis de conducere până la finalizarea cercetărilor. Polţiştii vor să afle acum dacă bărbatul a încercat într-adevăr să le ofere bani elevelor ca să ascundă fapta penală.