Imagini revoltătoare la Centrul de Boli Psihice Măciuca, judeţul Vâlcea. Bolnavii sunt ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi cu chingi de paturi şi bănci

DISTRIBUIȚI

Imagini revoltătoare la Centrul de Boli Psihice Măciuca, judeţul Vâlcea. Bolnavii sunt ţinuţi dezbrăcaţi şi legaţi cu chingi de paturi şi bănci. Totul a ieşit la iveală în urma unei investigaţii publicate de site-ul tolo.ro. Instituţia nu are medic psihiatru şi nici psiholog, iar infirmierele şi asistentele medicale se descurcă cum pot cu bolnavii. Luat la întrebări, directorul centrului spune că totul este de fapt un complot al angajaţilor împotriva lui. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Imaginile revoltătoare cu bolnavii legaţi de paturi au fost realizate în ultimele şase luni, spune sursa citată de Cătălin Tolontan.

TOLO.RO , angajat al centrului

„Oamenii sunt înnodaţi de glezne cu chingi de marfă, din cele folosite pentru TIR-uri, pentru că sunt mai rezistente şi nu pot scăpa nicicum. Şi mai late, să nu-i taie. ” spune un angajat al centrului.

Între timp, centrul a fost renovat, iar paturile de fier pe care dormeau bolnavii au fost înlocuite. Infirmierele spun însă că se descurcă greu pentru că trebuie să aibă grijă de mulţi bolnavi, dar că nu i-au legat de pat niciodată.

Şi pentru rănile de pe faţă, infirmierele şi asistentele au o explicaţie.

Directorul centrului de Boli Psihice are însă o altă variantă. Acesta susţine ca toata povestea este o înscenare menită să îl compromită.

În centru nu există niciun medic psihiatru şi niciun psiholog. Mai mult, unii dintre angajaţi ar fi nevoiţi să lege pacienţii de paturi pentru a se ocupa de renovarea casei directorului.

Poliţiştii vâlceni au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu. Anchetatorii vor să afle dacă angajaţii făceau treabă în curtea directorului, în timp ce pacienţii erau legaţi în chingi.