Imagini incredibile vin de la malul mării, acolo unde furtuna a umplut staţiunea Mamaia cu dune de nisip. Vântul puternic din ultimele zile a dat naştere unui fenomen rar întâlnit pe litoral: plaja a migrat zeci de metri şi s-a mutat pe faleza de promenadă

DISTRIBUIȚI

Imagini incredibile vin de la malul mării, acolo unde furtuna a umplut staţiunea Mamaia cu dune de nisip. Vântul puternic din ultimele zile a dat naştere unui fenomen rar întâlnit pe litoral: plaja a migrat zeci de metri şi s-a mutat pe faleza de promenadă a staţiunii, acoperind şi şoseaua, pe porţiuni uriaşe. Muncitorii au de făcut de acum o adevărată muncă de Sisif: să ducă înapoi pe plajă tone întregi de nisip.

Vântul care a suflat puternic, timp de-o săptămână, în staţiunea Mamaia, a cărat zi şi noapte nisipul de pe pe plajă. Fenomenul este rar întâlnit la o asemenea amploare, chiar şi pe Litoral.

Furtuna a umplut aleile din Mamaia cu dune uriaşe, mutand plaja printre hoteluri. Cele mai afectate porţiuni din promenadă sunt în dreptul plajelor care nu au, încă, instalaţi parapeţi de protecţie.

Operaţiunea de predare a plajelor, de la chiriaşi la Apele Române, se finalizează în data de 15 octombrie. Este data limită la care trebuie să înceapă acţiunea de montare a parapeţilor.