Imagini cutremurătoare în Valea Fizeşului, la Cluj, unde mai multe vaci au pierit îngheţate în apa râului. Gerul le-a prins adăpându-se şi le-a înţepenit ca într-o menghină uriaşă

DISTRIBUIȚI

Imagini cutremurătoare în Valea Fizeşului, la Cluj, unde mai multe vaci au pierit îngheţate în apa râului. Gerul le-a prins adăpându-se şi le-a înţepenit ca într-o menghină uriaşă. Animalele au murit rând pe rând, fără ca cineva să mai poată să le salveze. Şi mai uluitor este că de trei zile au stat acolo, pentru că nicio autoritate nu a venit să le ridice. Urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Se pare că vacile umblau singure pe un câmp de lângă Mintiu Gherlii, o localitate din apropierea oraşului Gherla. Nimeni nu a văzut cum s-a întâmplat totul, dar se presupune că animalele au vrut să se adape din apa Fizeşului şi că gheaţa de la suprafaţă s-a rupt sub greutatea lor, ele rămânând astfel captive între sloiuri.

Grozăvia a fost descoperită de nişte săteni. Oripilaţi, oamenii au sunat la protecţia Animalelor ca să anunţe ce focar este în preajma lor, dar… nu a răspuns nimeni la telefon. Astăzi au fost contactaţi reprezentanţii primăriei.

Vacile ar fi ale unui bărbat din zonă, pe care toată lumea îl acuză că nu are grijă de animalele sale. Acum autorităţile încearcă să îl găsească şi să îl audieze. O anchetă în acest caz a fost deschisă de Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.