Ilie Năstase este cunoscut pentru tacticile agresive. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup este din nou în centrul unui scandal după ce a jignit o jurnalistă şi i-a adus injurii unei jucătoare de tenis chiar în timpul partidei

DISTRIBUIȚI

Ilie Năstase este cunoscut pentru glumele sale din arena de tenis şi pentru tacticile agresive. Cel poreclit Nasty în urma mai multor incidente în care a fost implicat nu se dezminte. Doar că de această dată nu mai este jucător de tenis, ci reprezintă România la un nivel mult mai înalt. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup este din nou în centrul unui scandal în aceste zile şi a atras criticile presei internaţionale după ce a jignit o jurnalistă şi i-a adus injurii unei jucătoare de tenis chiar în timpul partidei. În urma incidentelor, Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat pe Ilie Năstase.

Nasty a comis-o din nou, iar de această dată a fost sancţionat. A fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis după ce la meciul dintre Sorana Cârstea şi Johanna Konta s-a certat cu arbitrii şi i-a adresat injurii jucătoarei britanice. Năstase a fost trimis imediat în tribună.

Injuriile au continuat şi în afara arenei, de această dată la adresa jurnaliştilor britanici. Deranjat de faptul că este filmat, Năstase s-a îndreptat spre o jurnalistă şi a făcut-o proastă şi urâtă. Nasty ar fi fost deranjat de faptul că remarcile sale la adresa Serenei Williams au fost catalogate rasiste. Vineri, în timp ce Simona Halep susţinea o conferinţă de presă şi a fost întrebată cu privire la faptul că Serena este însărcinată, Năstase i-a spus unui membru al echipei „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?” Reacţiile lui Ilie Năstase au atras imediat criticile presei internaţionale.

„Ruşine, set şi meci! Partida de Fed Cup dintre Marea Britanie şi România, suspendată după ce Johanna Konta a izbucnit în lacrimi, jignită de Ilie Năstase”, a scris cotidianul The Sun, în timp ce The Guardian a titrat că meciul s-a transformat în haos în urma declaraţiilor lui Năstase.

Acesta nu a fost un eveniment singular. Năstase a mai jignit jurnalişti de-a lungul timpului.

Poate că Nasty s-a obişuit să vorbească fără să se ferească, aşa cum o face cu prietenul său, Prinţul Albert de Monaco.

Orice motive ar avea, ieşirile sale nu îi fac cinste nici lui, nici imaginii României.