Îl mai ţineţi minte pe uriaşul năzdrăvan Sfarmă Piatră, care distrugea stânci? Vă vine să credeţi sau nu,omul cu puteri ieşite din comun există. Îşi duce traiul într-un cătun uitat de lume printre colinele Buzăului

DISTRIBUIȚI

Îl mai ţineţi minte pe uriaşul năzdrăvan Sfarmă Piatră, care distrugea stânci? Vă vine să credeţi sau nu,omul cu puteri ieşite din comun există. Îşi duce traiul într-un cătun uitat de lume printre colinele Buzăului. Este mândria comunităţii în faţa căreia îşi arată puterile nemaiîntâlnite ori de câtev ori i se cere – bate cuie cu pumnul şi sparge pietre cu palma fără să se rănească. Un reportaj realizat de colegii noştri  de la cotidianul Adevărul.

Să vă facem cunoştinţă cu domnul Virgil Bâgiu,  un buzoian din localitatea Cozieni în vârstă de 59 de ani. Oricine îi calcă pragul prăvăliei şi-şi trage sufletul pe băncuţa din faţă are parte de un spectacol cum nici la circ nu întâlneşte.

În mâinile lui Virgil, pietrele se transformă parcă în biscuiţi. Şi, de parcă nu ar fi de ajuns, ne arată că, dacă trebuie să bată un cui, nu are nevoie de ciocan. Rezolvă totul cu podul palmei. Are nevoie doar de o batistă.

În timp, şi a perfecţionat tehnica şi a ajuns la adevărate recorduri. bate 11 cuie în 45 de secunde, de a intrat chiar şi în cartea recordurilor

Să fie vorba de forţă, de concentrare sau de un stil anume?

Oamenii din sat îşi aduc aminte că bunicul omului cu talente ieşite din comun avea aproape doi metri. Sigur i-a moştenit puterile, cred unii dintre bătrâni.