Iedul a devenit rivalul mielului de Paşte! Tot mai mulţi îl preferă pentru că au aflat de la nutriţionişti că are carnea mai fragedă, mai uşor de digerat şi că nu creşte colesterolul

DISTRIBUIȚI

Iedul a devenit rivalul mielului de Paşte! Tot mai mulţi îl preferă pentru că au aflat de la nutriţionişti că are carnea mai fragedă, mai uşor de digerat şi că nu creşte colesterolul. De gătit se găteşte la fel, dar savoarea face diferenţa spun cei care au gustat deja delicioasele preparate. În aceste condiţii, crescătorii de animale s-au reorientat şi în locul oilor cresc acum capre.

La Pădureni, în Timiş, familia Ciucur creşte peste 400 de capre… oamenii au simţit mirosul profitului încă de anul trecut, când au vândut foarte bine iezii: pe cel mai ieftin l-au dat la preţul celui mai scump miel. Anul acesta cererea este deja mare.

În plus, carnea de capră nu are multe calorii şi este mai uşor digerabilă şi decât carnea de pui.