Iarna ne-a prins din nou nepregătiţi! A fost de ajuns să doar ningă câteva ore şi mai multe şosele de altitudine au fost blocate. Aşa că, până ce au ajuns drumarii, s-a mers în cel mai bun caz în ritm de melc. Între Maramureş şi Bucovina a fost nevoie de mai multe utilaje pentru a se putea circula

DISTRIBUIȚI

Iarna ne-a prins din nou nepregătiţi! A fost de ajuns să doar ningă câteva ore şi mai multe şosele de altitudine au fost blocate. Aşa că, până ce au ajuns drumarii, s-a mers în cel mai bun caz în ritm de melc. Între Maramureş şi Bucovina a fost nevoie de mai multe utilaje pentru a se putea circula.

Odată cu re-venirea iernii, s-au întors şi problemele în trafic. Zăpada le-a dat de lucru  muncitorilor, care abia după câteva ore de la emiterea codului galben, au început să deszăpezească.

În Suceava a nins abundent, iar problemele din trafic s-au ţinut lanţ. Un tir a derapat şi a blocat circulaţia aproximativ patru ore pe Drumul Naţional ce leagă Fălticeni de Gura Humorului. Drumarii au interveni cu două escavatoare.

Nici în Gorj şi nici în Pasul Tihuţa, lucrurile nu au stat mai bine. Drumarii au acţionat cu 30 de utilaje şi au împrăştiat 168 de tone de material antiderapant. Cea mai mare cantitate de sare a fost folosită în Pasul Tihuţa. Şi aici, un tir a rămas blocat în zăpadă.

Greu s-a circulat şi la Rânca, unde vizibilitatea a fost îngreunată din cauza viscolului. (ilustraţie gorj zapada.transfer