Iarna e ca vara, în acest an! La Arad au înflorit trandafirii, iar la Galaţi petuniile şi gălbenelele zămbesc deja la Soare. Chiar şi căpşunele au dat în pârg, spre surprinderea localnicilor care nu s-au mai întâlnit niciodată cu aşa ceva. Fenomenul este explicat, însă, de specialişti. Ei spun că totul se întâmplă din cauza căldurii neobişnuite din această perioadă

DISTRIBUIȚI

Iarna e ca vara, în acest an! La Arad au înflorit trandafirii, iar la Galaţi petuniile şi gălbenelele zămbesc deja la Soare. Chiar şi căpşunele au dat în pârg, spre surprinderea localnicilor care nu s-au mai întâlnit niciodată cu aşa ceva. Fenomenul este explicat, însă, de specialişti. Ei spun că totul se întâmplă din cauza căldurii neobişnuite din această perioadă.
La Galaţi, natura parcă a luat-o razna! Deşi suntem în mijlocul iernii, florile de vară sunt înflorite, ba chiar şi căpşunele dau să se coacă.
Specialiştii de la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galati pun totul pe seama schimbărilor climatice.
Şi petuniile plantate în faţa sediului Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii au înflorit, chiar dacă acest lucru ar fi trebuit să se întâmple doar vara.
La Arad, în curtea unei doamne, trandafirii nu doar că au înflorit, ci sunt deschişi de câteva zile, exact ca-n plină vară, pe arşiţa mare. A cumpărat butaşii acum vreo 8 ani, dar de atunci niciodată nu i-au făcut aşa o surpriză.
Zilele care urmează vor fi, însă, geroase, aşa că toate florile vor îngheţa, iar căpşunele care acum sunt pârguite nu se vor mai coace niciodată.