Iarbă verde, copaci, căpiţe cu fân şi baloţi de paie. Pe scurt, un sat care şi-a făcut loc cu succes în mijlocul Bucureştiului

DISTRIBUIȚI

Iarbă verde, copaci, căpiţe cu fân şi baloţi de paie. Pe scurt, un sat care şi-a făcut loc cu succes în mijlocul Bucureştiului, printre plăcile de beton şi terasele aglomerate. Vorbim despre un proiect care a fost pus pe picioare de mai mulţi tineri ce luptă pentru mediul înconjurător. Datorită dorinţei lor de proteja planeta, Centrul Vechi din Capitală s-a ales cu o bucată de natură care a încântat sute de oameni.

Pentru câteva minute, unii bucureşteni au înlocuit canapele de acasă sau scaunele de la birou cu baloţii de paie. Alţii s-au bucurat că betonul din faţa Băncii Naţionale a dispărut şi s-au tolănit pe iarba verde.

Satul din mijlocul Capitalei a bucurat toţi trecătorii. I-a făcut să uite de aglomeraţia sufocantă din Bucureşti. Nu a existat om care să traverseze zona şi să nu se oprească câteva minute să admire peisajul.

Punctul de atracţie a fost luna plimbăreaţă. Da, aţi auzit bine! Această luna a călătorit prin toată România, iar călătoria ei a avut un singur scop: să ne facă pe noi oamenii să conştientizăm că grija faţă de planetă înseamnă de fapt o viaţă sănătoasă pentru noi şi copiii noştri.

Un prim pas pentru un mediu înconjutăror nepoluat este reciclarea. România are însă un nivel de reciclare de numai 16%, în timp ce media europeană este de 44%.

Acest colţ de natură, numit Parking day, se va întoarce în Bucureşti anul viitor. Atunci când, sperăm, să nu mai vorbim de acelaşi Bucureşti îmbătrânit, aglomerat şi poluat.