Huiduieli între părinţi şi medici, la prima dezbatere publică privind legea vaccinării. Totul după ce bilanţul alarmant al epidemiei de rujeolă a ajuns la 25 de morţi

DISTRIBUIȚI

Am ajuns să monitorizăm decesele provocate de rujeolă considerându-le cifre seci. Copiii, dincolo de numere, sunt suflete care au dreptul la o viaţă sănătoasă. Însă bilanţul alarmant al epidemiei a ajuns la 25 de morţi. Ultimul caz este al unui copil de doi ani de zile, din judeţul Bihor. Era nevaccinat. În plus, rujeola a fost confirmată la peste 5.200 de persoane. Cu toate acestea, la prima dezbatere publică privind legea vaccinării s-a huiduit în sală şi s-au încins spiritele între medici şi părinţii care nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării.

Rujeola a luat 25 de vieţi. Ultima victimă a virusului este un copil de doi ani de zile, dintr-o localitate bihoreană.

Copilul era nevaccinat, în condiţiile în care epidemia de rujeolă ia amploare în ţara noastră. Ministrul Sănătăţii a declarat că acest nou caz ar trebui să fie încă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte politica de vaccinare în a statului român. Numai că, la dezbaterea privind legea vaccinării a ieşit mare scandal. De fiecare dată când medicii încercau să îşi susţină punctul de vedere şi să atragă atenţia asupra importanţei imunizării copiilor, zeci de adulţi care erau împotriva actului normativ nu îi lăsau să vorbeacă şi chiar huiduiau.

Situaţia era cu totul alta în momentul în care lua cuvântul unul dintre cei care erau împotriva legii. Părinţii aplaudau şi se luau în braţe.

În cadrul dezbaterii s-a cerut retragerea proiectului de lege.

Printre adulţii care nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării se numără şi părinţi ai căror copii au suferit reacţii adverse în urma administrării serului.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că legea vaccinării va intra într-o procedură de dezbatere şi în Parlament.