Caz emoţionant la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Un tată a venit cu executorul judecătoresc pentru a-şi lua fetiţa de la mama ei. Femeia a plecat din Belgia cu copila în urmă cu mai mulţi ani şi susţine că a fost abuzată de fostul soţ

DISTRIBUIȚI

Caz emoţionant la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Un tată a venit cu executorul judecătoresc pentru a-şi lua fetiţa de la mama ei. Femeia a plecat din Belgia cu copila în urmă cu mai mulţi ani şi susţine că a fost abuzată de fostul soţ. Instanţele de judecată au decis însă că femeia se face vinovată de răpire internaţională şi au decis ca micuţa să se întoarcă la tată. În ultimul moment, o instanţă din România a admis contestaţia mamei.

Cei doi părinţi au locuit pentru o vreme în Belgia. Din cauza relelor tratamente, susţine femeia, a trebuit să ia fetiţa care la vremea respectivă avea şase luni de zile şi să plece în România.

Mai exact, tatăl are dreptul să îşi ia copilul înapoi. A încercat de mai multe ori să pună în aplicare executarea silită, însă condiţiile nu au fost îndeplinite. Astăzi, omul şi-a încercat din nou şansa.

Femeia a fost suţinută la DGASPC Ilfov de Ana Maria Nedelcu. Şi ea a trecut printr-un caz asemănător şi a decis să înfiinţeze o asociaţie care se ocupă de astfel de probleme.

Tatăl are o altă versiune a poveştii. El spune că femeia a plecat din motive materiale şi că nu este lăsat să îşi vadă fetiţa

Planul tatălui nu a fost dus până la capăt. În ultima clipă, mama a primit o veste care îi dă speranţă.

Chiar dacă ambii părinţi sunt marcaţi de acest conflict care pare că nu se mai termină, cel mai mult are de suferit, din păcate, fetiţa de numai patru ani.